Thursday, January 5, 2012

Pengalaman Bersalin Kali Pertama

Posted by Husna Zainal at 8:40 AM
Setelah 2 bulan baru terasa nak update berkenaan pengalaman bersalin kat sini. Selama ni asyik baca other mommies punye pengalaman..Bagaimana pengalaman mommies2 yang lain dapat membantu aku sedikit sebanyak, aku jugak harap pengalaman aku pun boleh membantu M2B yang lain.

Enjoy..
16 0ctober 2011: already 40 weeks. belum lagi ade tanda2 nak bersalin. Masa ni jugak mak aku admitted kat Hospital Selayang sebab operation Lutut.Dah 2 minggu la since day 1 mak admitted aku berulang dr umah ke Hospital Selayang. Amik masa almost 45min. Dengan harapan banyak berjalan ulang alik hospital memudahkan bersalin. tp not for me..hwa.

17 October 2011: sakit pinggang menusuk2..and dah turun show lendir warna coklat2..mmg sakit sangat2..so decide nak g hospital.Terus heading ke Hospital Selayang.

Sampai2, kat emergency tu doktor bt VE.. Sakit sangat masa dia check tu..padahal masa 1st time haritu kat Hospital KKB (admit sb demam) ade bt VE gak..tp bidan tu bt slow motion..ajar cara bernafas sume..Kat Selayang ni main redah je..

Doktor tu kata bukaan baru 1cm..so boleh la balik umah.dia kata lambat lagi baru bersalin ni..so dia bg another 9days. Kalau tak sakit jugak..sila la serah diri ke Hospital Selayang. Dia induce katanye..

20 October 2011: Harini baby sangat kurang bergerak. dah kacau2,macam2 petua sume dah try still takde gerakan. rasanya dr pg sampai kul5 ptg tu baru 4kali kot.. Mmg risau sangat time tu.takut sesuatu berlaku kat baby kan.

Ptg tu trus kol SIL..tanye pendapat dia camana..So dia suggest pegi ke PPUKM.sb dia takut Hospital Selayang akan reject lg macamana kes dia dulu.

to be continued..

# baby nangis pulak..

0 comments:

Post a Comment

Our Baby

Lilypie First Birthday tickers
 

I Love Emerald Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea