Wednesday, July 27, 2011

Bila kandungan mencecah 7 bulan.

Posted by Husna Zainal at 2:12 AM 0 comments
Syukur Alhamdulillah.. kandungan aku dah mencecah 7 bulan. Pejam celik pejam celik dah nak dekat waktu bersalin..Segala perasaan semua ada dalam ni..Excited tu sudah semestinya.Tp tak leh nak elak jugak perasaan takut bila nak menghadapi saat kesakitan semasa bersalin nanti. InsyaAllah aku berdoa agar semua nya berjalan lancar nanti..

Preparation.
- Alhamdulillah, segala persiapan untuk baby boy dah hampir lengkap. Aku n husband mmg saja je selesaikan segala kelengkapan untuk baby secepat mungkin sementara aku masih larat berjalan n bergerak ni. Kebanyakan barang2 yang kami beli, semua nya masa sale..dapat la kurang sikit harga & dapat jugak barang yang berkualiti. Kami banyak beli barang di One Utama..Sebab banyak pilihan yang ada kat sana..

- Di One Utama ade banyak sangat pilihan.
Pilihan utama aku Mothercare. Barang yang paling penting yang aku cari di Mothercare adalah PerinealCream.Syukur masa kat sini terus jumpa. Sebab puas cari kat branch Mothercare lain semua dah out of stok. So trus grab je.. Lama jugak berjalan2 dalam Mothercare ni..Husband berkenan dengan baby carrier Mothercare. Siap ade less 70%..Murah la jadinya. Husband mmg nak sangat beli baby carrier ni..senang kata nya nak bawak baby nanti. ok..kami pun beli la baby carrier tu..pastu ade la beli barang2 untuk baby macam stokin, baju2.

Then jalan2 kat baby fashion pulak. Ada Guess Kids, GAP kids, Gaagoo Kids, Oshkosh Bgosh n macam2 la lagi.. Masa tu Guess Kids Sale 60% to 70%..so borong la kat situ..cute gile sweater untuk baby boy...Geram..Tak Sbr nak tgk baby pakai..hehe

Husband sibuk tanya,
" sayang tak nak beli baju ke?" Bg aku, buat masa sekarang barang2 untuk baby lagi penting dr kehendak aku.So dr membazir kan..

to be continue..

Wednesday, July 20, 2011

Posted by Husna Zainal at 9:55 AM 0 comments
Assalamualaikum..Lama rasanya blog ni aku tak update. Macam2 perkara berlaku sejak akhir2 ini.

Our Baby

Lilypie First Birthday tickers
 

I Love Emerald Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea