Friday, April 22, 2011

Addicted to Baby Stuff

Posted by Husna Zainal at 7:52 PM 0 comments
Semenjak dua menjak ni. Asyik jalan2 kat blogshop yang menjual barangan baby.so ade beberapa benda yang dah termasuk dalam senarai akan dibeli sebab dah berkenan sangat. Mujur ade blogshop, sebab kalau nak harap kan aku jalan2 shopping mall nak g survey barang mmg tak la.memandagkan sebab masa yang tak mencukupi n skrg asyik keletihan je kalau berjalan atau berdiri lame2.

Tatau la benda2 yang aku nak beli ni penting atau tak pada baby nanti..ti aku akan cuba mintak pandangan pada mummy2 yg lain.insya Allah. Antara barangan nye adalah:

1.
ezymesra e-shoppe
comelkan....comelkan....!!!! harga dia dalam RM170. Kalau sape berkenan leh la klik link kat atas tu yea..

2.

stokin ni ni mungkin tak sesuai untuk yg baru lahir...tapi nak beli jugak..sebab baby kan cepat membesar..ti aku tunggu sampai dia besar,habis plak stok stokin yg comel ni...

3.

Yang ni maternity jeans...cantikkan...even perut gemuk still boleh pakai skinny jeans...sebab aku suke pakai jeans..mane nak beli.????


Setakat ni..ni je yang aku baru berkenan...bab bju2 tu tak kisah sangat,,tunggu dia besar sket..setakat baby aku bengkung je..hehehe

Sunday, April 17, 2011

15 weeks pregnancy

Posted by Husna Zainal at 8:47 PM 0 comments
18.04.2011- Isnin
Hari ni genap kandungan aku 15minggu.


Semalam, pertama kali aku dapat rasa degupan jantung dia. tatau nak gambar kan betapa gembira perasaan ni. Sangat-sangat teruja. Husband pun teruja dapat dengar sama..

Memandangkan aku belum buat scan lagi, so benda ni la paling teruja.tatau la perasaan bile dapat tengok Dia dengan mata kepala sendiri.

macam ni.!!!!!!

ihsan dr : google

Cabaran-cabaran yang aku hadapi sepanjang 15minggu mengandung tak la teruk sangat. Aku cume loya dan kadang2 je muntah. Letih2 badan tu perkara biasa.Rasa macam nak tidor je sepanjang hari.tapi memandangkan kerja tak mengizinkan, terpaksa bertungkus lumus bekerja.

Masa 1st time check up HB rendah. So doktor suggest makan IBERET FOLIC. Ubat tu kena beli kat farmasi.sebab klinik tak supply ubat tu. Dalam RM 38 sekotak.

So aku makan la ubat tu, tp badan aku macam takleh terima..Badan aku lemah pastu aku kerap muntah kalau makan ubat tu.so..aku try skip ubat tu dalam masa 2 3 hari..nak tgk keadaan macamana kan. 
Bila aku tak makan ubat tu, sume ok..aku leh makan dengan jaya nye..takde halangan.so nak makan makanan berkhasiat boleh la.takde la asyik muntah kan je..

Setengah bulan sebelum check up ke2 aku tak makan ubat tu langsung..Aku cuba makan ikut senarai makanan yang doktor sediakan.

Syukur Alhamdulillah..check up yg kedua, HB jadi stabil.
Aku n baby syukur alhamdulillah sihat.Skrg aku cume makan vitamin yang klinik sediakan.
B Complex
Acid Folic
Ferromed
Ade lagi satu tak bape ingat.

Bila dah makan ubat2 ni sume turn out ok.cume selera makan bertambah2..takut pulak nanti obesiti.
Huhuuhuh

Check Up selepas ni insya Allah bulan 5..masa tu baby dah 4bulan.tatau la doktor tu nak scan ke tak..
Excited sangat..

sabor...
p/s: buku merah.wajib daftar..event check up nak buat kat private..if tak..ti ade complication masa nak deliver, GH takkan layan...maaf donk

Nothing interesting, just sharing..

Posted by Husna Zainal at 6:01 AM 0 comments
Hello Blogging World.

Let me introduce myself.
My name is Husna Zainal. I am 26.I am already married with my wonderful husband, Zul Amri.
Im also pregnant my first baby

P/S: the most greatest experience in my life.





Our Baby

Lilypie First Birthday tickers
 

I Love Emerald Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea